Ervaringen met testpanels

Voorlichten en testen
Testpanel

Regelmatig verzorgen testpanelleden van ABC, samen met een begeleider, testpanels. Zo beoordelen zij bijvoorbeeld of de tekst van een brief of folder makkelijk leesbaar is. Ook bekijken zij of een website of locatie toegankelijk genoeg is. Hieronder een greep uit de ervaringen van de opdrachtgevers.

Interesse in een testpanel?
Neem contact op met de afdeling in uw provincie.


Met hun tips kunnen we de folders nog beter leesbaar maken.

Woonservice

Wat was het testpanel ontzettend waardevol!
Het Testpanel heeft met een frisse blik naar onze folders gekeken. Met hun… Lees meer “Met hun tips kunnen we de folders nog beter leesbaar maken.”

Bijzonder om te merken hoe anders tegen sommige zaken aan wordt gekeken

“Het was erg fijn om met de Taalambassadeurs te werken. Het is bijzonder om te merken hoe anders tegen sommige… Lees meer “Bijzonder om te merken hoe anders tegen sommige zaken aan wordt gekeken”

Testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden

“Het werken met de testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van een volwaardig… Lees meer “Testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden”

Bij mijn onderzoeken denk ik voortaan aan Piet. Het was een waardevolle ervaring.

Piet en Maike

“Van Piet leerde ik wat struikelwoorden zijn. Bijvoorbeeld ‘anoniem’, ‘coronavirus’ en ‘locatiegegevens.” Piet vult aan: “Als de zin met een… Lees meer “Bij mijn onderzoeken denk ik voortaan aan Piet. Het was een waardevolle ervaring.”

Wees concreet en doe geen aannames.

Hank ABC

Testpanels geven tips hoe je duidelijke brieven kan schrijven Vraag jij je weleens af of de brieven van jouw organisatie… Lees meer “Wees concreet en doe geen aannames.”

Testdag VIND Hulpwijzer

Bekijk hier een filmpje om een voorbeeld te bekijken van een testbijeenkomst. In dit geval van het testpanel van de… Lees meer “Testdag VIND Hulpwijzer”

Erg nuttig en leerzaam om de taalambassadeurs met ons product aan het werk te zien!

Pharmeon

Samen maken we onze online oplossingen een stuk bereikbaarder voor patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Taalambassadeurs van Stichting ABC geven het… Lees meer “Erg nuttig en leerzaam om de taalambassadeurs met ons product aan het werk te zien!”

Doen hoor, super leerzaam!

Miriam Haagh

Belangrijke informatie altijd in klare taal! Iedere dag delen en ontvangen we een grote hoeveelheid aan informatie. De laatste tijd… Lees meer “Doen hoor, super leerzaam!”

Je hoort meteen of iets lastig is of niet.

Domesta

‘Ga zo door! Het ter plekke voorlezen van de brief had voor mij echt meerwaarde. Je hoort meteen of iets… Lees meer “Je hoort meteen of iets lastig is of niet.”

Dit was een ware eyeopener

I&O research

In 2017 heeft het testpanel ons geadviseerd over de tekst en opmaak van een uitnodigingsbrief en brochure. Dit was een… Lees meer “Dit was een ware eyeopener”

Testen met taalambassadeurs door Pharos

Pharos

Pharos hecht veel waarde aan begrijpelijke en toepasbare voorlichtingsmaterialen & beeldverhalen. Hiervoor werken zij vaak samen met taalambassadeurs van ABC.… Lees meer “Testen met taalambassadeurs door Pharos”

De tips die we hebben ontvangen van de taalambassadeurs zijn zeer waardevol. 

GVB

Betere reisinformatie voor laaggeletterden
Je weg vinden in het openbaar vervoer is niet voor iedereen altijd even makkelijk, zeker… Lees meer “De tips die we hebben ontvangen van de taalambassadeurs zijn zeer waardevol. “

We hebben randvoorwaarden gecreëerd waar we concreet mee verder kunnen.

Testimonial testpanel

Samenvattend kunnen we stellen dat we de randvoorwaarden hebben gecreëerd waar we de komende periode concreet mee verder kunnen zodat… Lees meer “We hebben randvoorwaarden gecreëerd waar we concreet mee verder kunnen.”

Het is goed om met eigen ogen en oren te ervaren hoe zij werkelijk met teksten omgaan.

Wij hebben het testen met Stichting ABC als heel prettig ervaren. We hebben er ontzettend veel aan gehad. Niet alleen voor… Lees meer “Het is goed om met eigen ogen en oren te ervaren hoe zij werkelijk met teksten omgaan.”

Ik zag letterlijk wat informatie met de laaggeletterden deed

Door met de testpanelleden samen de brieven en de website te bekijken en te laten voorlezen, zag ik letterlijk wat… Lees meer “Ik zag letterlijk wat informatie met de laaggeletterden deed”

‘Het is heel waardevol om van deze deelnemers te horen waar zij behoefte aan hebben.’

Sander Haaksma

In een video bespreken deelnemers en begeleiders van de praktijkproef hun ervaringen en voorstellen voor verbetering. Sander Haaksma van het UX-team van… Lees meer “‘Het is heel waardevol om van deze deelnemers te horen waar zij behoefte aan hebben.’”

We zijn er weer een stuk wijzer van geworden

Rianne Doornberg van SAMR: “Geweldig dat de taalambassadeurs hebben deelgenomen aan een onderzoek van ons. We zijn er weer een stuk… Lees meer “We zijn er weer een stuk wijzer van geworden”

Het was een leerzame sessie waar beide partijen veel van leerden

De taalambassadeurs hebben erg hun best gedaan en mij goed geholpen met het testen van brieven, folders, afspraken formulier voor… Lees meer “Het was een leerzame sessie waar beide partijen veel van leerden”