Trainingen

Trainingen voor (ex-) laaggeletterden

Trainingen

Nadat je een NT1 taalcursus hebt gevolgd, kun je lid worden van ABC. Via ons kun je eventueel extra trainingen volgen. Dit verloopt via de afdeling in jouw provincie. Wil je graag een training volgen? Neem dan contact op met de ondersteuner van jouw afdeling.

Training taalambassadeur

Wij hebben een training om Taalambassadeur (TA) te worden. Hierin leer je om andere laaggeletterden te motiveren om de moeilijke stap naar school te zetten.

Deelnemers training ‘Dat Raakt’ 2020
Training testpanel

In de training tot testpanellid leer je om bijvoorbeeld teksten van folders of een website van bedrijven, organisaties of gemeenten te bekijken. Je leert om goed te kunnen zien wanneer een website of een tekst te moeilijk is. Ook leer je hoe je tips kunt geven om deze te verbeteren.


Trainer worden?

ABC werkt met vaste trainers. Op dit moment zijn we bezig het trainersbestand te actualiseren en uit te breiden. De verwachting is dat er veel vraag zal komen naar trainingen. We gebruiken hiervoor straks de nieuwe/geactualiseerde trainingsmaterialen, maar ervaring daarmee is geen vereiste. Ervaring met de doelgroep is wel belangrijk en ervaring met het trainen aan de hand van ‘Zegt t Voort’ is gewenst (maar geen must). Ben of ken je zo’n trainer? Neem contact met ons op.


Ervaringen van opdrachtgevers na een testpanel:

Testdag VIND Hulpwijzer

Bekijk hier een filmpje om een voorbeeld te bekijken van een testbijeenkomst. In dit geval van het testpanel van de… Lees meer “Testdag VIND Hulpwijzer”

Erg nuttig en leerzaam om de taalambassadeurs met ons product aan het werk te zien!

Pharmeon

Samen maken we onze online oplossingen een stuk bereikbaarder voor patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Taalambassadeurs van Stichting ABC geven het… Lees meer “Erg nuttig en leerzaam om de taalambassadeurs met ons product aan het werk te zien!”

We hebben randvoorwaarden gecreëerd waar we concreet mee verder kunnen.

Testimonial testpanel

Samenvattend kunnen we stellen dat we de randvoorwaarden hebben gecreëerd waar we de komende periode concreet mee verder kunnen zodat… Lees meer “We hebben randvoorwaarden gecreëerd waar we concreet mee verder kunnen.”

Testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden

“Het werken met de testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van een volwaardig… Lees meer “Testpanel onthult de rijke belevingswereld van de laaggeletterden”

We zijn er weer een stuk wijzer van geworden

Rianne Doornberg van SAMR: “Geweldig dat de taalambassadeurs hebben deelgenomen aan een onderzoek van ons. We zijn er weer een stuk… Lees meer “We zijn er weer een stuk wijzer van geworden”

Doen hoor, super leerzaam!

Miriam Haagh

Belangrijke informatie altijd in klare taal! Iedere dag delen en ontvangen we een grote hoeveelheid aan informatie. De laatste tijd… Lees meer “Doen hoor, super leerzaam!”

Je hoort meteen of iets lastig is of niet.

Domesta

Ga zo door! Het ter plekke voorlezen van de brief had voor mij echt meerwaarde. Je hoort meteen of iets… Lees meer “Je hoort meteen of iets lastig is of niet.”

Bij mijn onderzoeken denk ik voortaan aan Piet. Het was een waardevolle ervaring.

Piet en Maike

“Van Piet leerde ik wat struikelwoorden zijn. Bijvoorbeeld ‘anoniem’, ‘coronavirus’ en ‘locatiegegevens.” Piet vult aan: “Als de zin met een… Lees meer “Bij mijn onderzoeken denk ik voortaan aan Piet. Het was een waardevolle ervaring.”

Testen met taalambassadeurs door Pharos

Pharos

Pharos hecht veel waarde aan begrijpelijke en toepasbare voorlichtingsmaterialen & beeldverhalen. Hiervoor werken zij vaak samen met taalambassadeurs van ABC.… Lees meer “Testen met taalambassadeurs door Pharos”

Met hun tips kunnen we de folders nog beter leesbaar maken.

Woonservice

Wat was het testpanel ontzettend waardevol!
Het Testpanel heeft met een frisse blik naar onze folders gekeken. Met hun… Lees meer “Met hun tips kunnen we de folders nog beter leesbaar maken.”

Dit was een ware eyeopener

I&O research

In 2017 heeft het testpanel ons geadviseerd over de tekst en opmaak van een uitnodigingsbrief en brochure. Dit was een… Lees meer “Dit was een ware eyeopener”

Het was een leerzame sessie waar beide partijen veel van leerden

De taalambassadeurs hebben erg hun best gedaan en mij goed geholpen met het testen van brieven, folders, afspraken formulier voor… Lees meer “Het was een leerzame sessie waar beide partijen veel van leerden”

Ik zag letterlijk wat informatie met de laaggeletterden deed

Door met de testpanelleden samen de brieven en de website te bekijken en te laten voorlezen, zag ik letterlijk wat… Lees meer “Ik zag letterlijk wat informatie met de laaggeletterden deed”

Wees concreet en doe geen aannames.

Hank ABC

Testpanels geven tips hoe je duidelijke brieven kan schrijven Vraag jij je weleens af of de brieven van jouw organisatie… Lees meer “Wees concreet en doe geen aannames.”